ПРВИ БОЖИЋНИ ВАШАР У СВИЛОЈЕВУ (ФОТО)

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Божићна и празнична атмосфера осетила се вечерас у порти цркве „Светог Стефана“ у Свилојеву где је одржан први Божични вашар.

Уз Kувано вино, ракију, колаче, домаће пиво, медењаке, новогодишњу декорацију, добру музику и сјајну атмосферу Свилојевчани и њихови гости на најлепши начин су најавили предстојеће празнике.

Први божићни Вашар организовало је удружење грађана „Мој Апатин и Туристичка организација Апатина, а на њему се окупило десетак излагача и преко две стотине Свилојевчана свих генерација.

Својим производима вечерас су се представили Бербер-Бир из Апатина са одличним Kрафт пивом, радионице Александра Бела са медењацима и домаћим колачима, Kранцла Чуруг домаћи колачи, штрудле, Минијатурне баште са различитим асортиманом новогодишње декорације, Апатинске вредне руке, Панонија Хербст- Роберт Пашти, Златина Kутујуца са декупаж декорацијом и креативним поклонима, Падринос и многи други.

-Вашар ће бити одржан у Свилојеву на истом месту и сутра 24. децембра, за католички Божић а након тога се сели 29. и 30. децембра у Апатин, на плато између основне и музичке школе.

Само неколико дана касније, односно 5. и 6. јануара на истом месту биће поновљена манифестација пред православни Божић. Сви догађаји стартују у вечерњима сатима од 18 сати, поручују из удружења „Мој Апатин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.