ПРВАЦИ У ОПШТИНИ АПАТИН И ОВЕ ГОДИНЕ ДОБИЛИ БОЈАНКЕ “ПАЖЉИВКОВА ПРАВИЛА У САОБРАЋАЈУ”

APATIN DRUŠTVO VESTI

У основним школама на територији општине Апатин подељени су уџбеници, односно бојанке под насловом „Пажљивкова правила у саобраћају БОЈАНКА“, чији је аутор Агенција за безбедност саобраћаја.

Средства за набавку 221 уџбеника који су намењени ученицима првог разреда основне школе је обезбедила Агенција за безбедност саобраћаја, а добили су их прваци у Основној школи „Жарко Зрењанин“ Апатин, „Младост“ Пригревица, „Киш Ференц“ Свилојево, „Иван Горан Ковачић“ Сонта и малишани у Основној школи „Јожеф Аптила“ Купусина.

Овај едукативни материјал су првацима поделили чланови општинског савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима Општине Апатин, припадници службе саобраћајне полицаје – Полицијске станице Апатин и чланови Организације Црвеног крста Апатин, у присуству педагога, наставника и учитеља.

Уџбеник деци сликовито описује важност правилног понашања у саобраћају, у ситуацијама у којима се деца могу свакодневно наћи и прилагођен је њиховом узрасту. Главни лик је Пажљивко, који зна све о саобраћају.

Реализацијом ове активности Савет за безбедност у саобаћају Општине Апатин је наставио активности на едукацији, усвајању и подизању саобраћајне културе код најмлађих.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *