PROTEST RADNIKA DŽIMI KOMERCA

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA VESTI

Tridesetak radnika „Džimi komerca“  okupilo se ispred zgrade opštine u ponedeljak tražeći pomoć predsednika Živorada Smiljanića zbog toga što smatraju da im je nezakoniti oduzeto pravo na prevoz pivraskog trebera i najavljuju blokadu puteva.

-Na tenedru naša ponuda od četiri je bila najpovoljnija jer smo Pivari ponudili cenu od 2,55 dinara za kilogram pivarskog trebera, svi su se složili i čestitali nam. Na kraju su posao dobili Udruženi farmeri iz Beograda, koji su dali manju ponudu u visini od 2,10 dinara. Osim toga oni su angažovali za prevoz trebera firmu „Ćorić“ iz Bašaida koja nema adekvatne kamione za ovu vrstu tereta jer iz trebera curi kiselina koja oštećuje puteve a mi smo opremljeni novim kamionima sa kadama jer se to od nas tražilo. Od Pivare nismo dobili nikakav odgovor-kaže vlasnik „Džimi komerca“, Mile Samardžija iz Prigrevice,   koji zapošljava šeszdeset radnika, od kojih je polovina angažovana na prevozu trebera i preti opasnost da ostanu bez posla.-Smiljanić je obećao da će razgovarati sa rukovodstvom Pivare kada prođu praznici, da se ne bi davali otkazi radnicima, i da kroz grad ne prolaze kamioni sa tretom koji oštećuje puteve-kaže Samardžija, dodajući da će kamioni blokirati puteve ukoliko se ne nađe rešenje i Pivara ne razgovara sa njima.

Od firme „Džimi komerc“ u Prigrevici živi šezdeset porodica te se radnici pribojavaju da će ostati bez posla na prevozu trebera koji kao pivarski otpad služi za stočnu hranu.

Iz Pivare je stigao odgovor:-Tender za prevoznika trebera iz Pivare je poništen. Novi tender će biti organizovan vrlo brzo prema modelu koji najviše odgovara Pivari kako nesmetana proizvodnja u Pivari ne bi bila ugrožena, naročito u letnjim mesecima kada je potražnja za treberom manja. Preduzeće Udruženi farmeri Beograd trenutno otkupljuje mali deo trebera za svoje potrebe do organizovanja novog tendera,da bi se izbegao zastoj u proizvodnji Pivare.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *