ПРОТЕКЛЕ СРЕДЕ ГОСТ АПАТИНСКЕ БИБЛИОТЕКЕ БИО ЈЕ ПРИМАРИЈУС ДОКТОР ПЕТАР БОРОВИЋ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У организацији Удружења грађана „За Апатин“ и Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“ Апатин гост библиотеке је био један од медијски најзаступљенијих лекара, популаран предавач на универзитетима, у саветовалиштима и у библиотекама, примаријус доктор Петар Боровић. Писац је књига за масовно медицинско описмењавање и на неки начин заштитни је знак Института за јавно здравље „Милан Јовановић Батут“.

Др Боровић за себе каже да „барата“ искључиво чињеницама, а да је у време напретка технологије изузетно битно селектовати информације са интернета поготово када је у питању здравље. Петар Боровић заступа мишљење да већина људи не пије довољно воде.

-Војна и цивилна истраживања кажу да само 20 одсто популације уноси у организам довољно воде. Воду је потребно пити пре сваког оброка, а ујутру би било најбоље  дан започети медом, лимуном и водом уместо прве јутарње кафе уколико желимо да унапредимо сопствено здравље, изричит је по овом питању Боровић.

Његова крилатица је „Није важно живети дуго, важно је живети квалитетно.“

Како су за радио „Дунав“ рекли у апатинској библиотеци изузетно су задовољни зато што су за госта имали сјајног и искусног говорника, човека који је свој живот и рад посветио науци, а присутни суграђани су имали прилику да чују корисне савете „како да једемо, колико и када да пијемо воду, да при том не малтретирамо своје бубреге, већ да очувамо њихово здравље, а самим тим и здравље читавог организма“.

Исхрана је пресудна за здравље организма, те је веома важно да развијемо културу и стекнемо здраве навике једења и пијења, истичу у Народној библиотеци.

-У сарадњи са Удружењем грађана „За Апатин“ у апатинској библиотеци гостовали су многи еминентни стручњаци и одржаване трибине, на теме: Како стићи до здравог живота, Шта и колико треба јести, Како преусмерити особе са болести зависности, Како се одрећи алкохола… и сличне. Оно што је важно, што видимо по посећености ових предавања и трибина, да је све већи број људи вољан да прими информације о здравом животу. Истина, полако, али освешћивање јавности и јесте дугорочан процес, а промоција здравља озбиљна светска стратегија, којој на овај начин дајемо велики допринос.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *