ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „СВЕТ НА КАКАВ СМО НАВИКЛИ“

APATIN KULTURA VESTI

И ове године у Сонти ће бити обележен 23. април, Међународни дан књиге. У организацији Центра за културу и образовање Сонта биће одржана промоција књиге „Свет на какав смо навикли“ чији су аутори млади из Сонте.

Да подсетимо, у питању је драмски текст чија је праизведба била 2013. године у Сонти у извођењу драмске трупе „Иште Позор“ из које је касније ЦЕКОС и настао. Овај текст са успехом је игран, али је доживео и друге поставке. Већ следеће године овај текст је са апатинским глумцима у оквиру драмског студија за одрасле Општинског културног центра режирао Душан Гладић. Недуго после тога, овај сонћански текст постављен је и у Бачкој Паланци од стране драмског студија „Арс Либери“ у адаптацији Оље Нађ и у режији Ненада Еречковића и ту представу под називом „За милион година“ публика је имала прилику да види у Сонти у оквиру фестивала Недеља позоришта 2016. године.

Књига са овим драмским текстом недавно је штампана у мини тиражу и сада ће бити представљена јавности. Обележавање Међународног дана књиге биће одржано у сонћанском огранку библиотеке „Миодраг Борисављевић“ у уторак 23. априла са почетком у 18 сати.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.