PRODAJA FABRIKE AKUMULATORA SOMBOR

DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Javno nadmetanje za prodaju Fabrike akumulatora Sombor zakazano je za 21. oktobara u krugu preduzeća. Vrednost preduzeća procenjena je na 25.020.000 evra, a početna cena na nadmetanju biće 12.510.000 evra. Depozit za učešće u javnom nadmetanju je 20 odsto od procenjene vrednosti i iznosi 5.004.000 evra. Pravo učešća na javnom nadmetanju imaju sva pravna i fizička lica koja kupe dokumentaciju za prodaju po ceni od 250.000 dinara, uplate depozit i potpišu izjavu o gubitku prava na vraćanje depozita.

Stečajni upravnik Predrag Ljubović izjavio je za medije zanimanje stranaca za ovo preduzeće.- Do sada su dve kompanije pokazale interes za Fabriku akumulatora. Veliki proizvođač akumulatora, Exide iz USA, pokazao je interesovanje preko svog zastupnika u Srbiji, a stigao je i nezvaničan upit od jedne kompanije iz Rusije-rekao je Ljubović.

Fabrika akumulatora dva puta je bila pod upravljanjem zakupaca, a poslednji, Dem Helas, uposlio je oko 30 odsto kapaciteta i stotinak radnika. Dem Helasu je pre mesec dana otkazan zakup odlukom odbora poverilaca, ali zakupac još nije izašao iz pogona fabrike, pa je pokrenuta tužba za njegovo iseljenje.
Najvažniju imovinu somborske fabrike akumulatora čine proizvodne hale, upravne zgrade, magacini, kao i neizgrađeno građevinsko zemljište.