OTVOREN PREČISTAČ OTPADNIH VODA APATINSKE PIVARE

APATIN EKONOMIJA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Prečistač otpadnih voda Apatinske pivare, koja pripada kanadsko-nemačkoj kompaniji “Molson coors”, vredan je 11 miliona evra. Povodom 260 godina postojanja Pivare na otvaranju su bili ministar privrede Goran Knežević, poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, ambasador Amerike Kajl Randolf Skot i Kanade Filip Pinington, koji su se setili svog prvog popijenog “coors” (kurs) piva u tinejdžerskim danima.

Direktor Apatinske pivare Dragan Radivojević je istakao značaj Pivare i kao jednog od najvećih izvoznika u zemlji.-Apatinska pivara objedinjuje sve svetske brendove piva, češke, belgijske, nemačke, američke, sa timom od 750 ljudi. Investicijom od 11 miliona evra dugoročno rešavamo odvođenje i preradu otpadnih pivarskih voda, dalje se razvijamo i tehnološki unapređujemo-rekao je Radivojević.

Ministar Goran Knežević je istakao da su značajni veliki, snažni investitori, da podstaknu privredni rast zemlje, kao mala i srednja preduzeća.-Dražava treba da obezbedi najkonkuretnije uslove za dovođenje investitora. Intenzivno se radi na infrastrukturi i “seči” propisa da se investorima olakašava poslovanje-rekao je, pored ostalog Knežević, dok je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, istakao značaj prečistača kao jedan novi kvalitet u ekološkim standardima koji će Srbija morati da ispunjava u otvaranju novih poglavlja na putu ka EU. –Poglavlje 27 je jedno od najzahtvenijih i najskupljih koje će Srbija morati da ispuni a tiče se životne sredine. Uloženih 11 miliona evra je značajan segment u ispunjavanju priče i puta ka EU-rekao je Nedimović.

Kajl Skot se podsetio vremena kada je kao tinejdžer pre 40 godina pio prvo pivo “coors” (kurs) koje je tada bilo mali regionalni brend a to je sada jedna velika multinacionalna kompanija te je otvaranje ovog prečistača kompanije za njega sada i jedan emocionalni doživljaj.-Sada je ta kompanija jedno od najvećih proizvođača piva na svetu a od 2012. godine njoj se pridružila i Apatinska pivara. Ja sam ponosan na “Molson coors”, Apatinsku pivaru ali i sve američke investicije u Srbiji. Uložili smo više od četiri milijarde evra i imamo više od 16 hiljada kvalitetnih radnih mesta.

Kompanija brine o socijalnom – zdravstvenom satusu zaposlenih, primeni inovativnih tehnologija, pokazuju izuzetnu odgovornost prema zajednici i zaštiti životne sredine. Zato čestitam “Molson coorsu” i Apatinskoj pivari-rekao je ambasador Skot.
Hvaleći taokođe “coors” pivo koje je bilo u Kanadi nekada kao cigarete “Malboro” kanadski ambasador je rekao:-“Molson coors” je jedana od najstarijih pivskih kompanija u severnoj Americi a polovina je sada u Kanadi. Želim da kažem da su kanadski investitori veoma zadovoljni sa današnjim ambijentom u Srbiji. Kanadska vlada ima zahteve kada se investira u drugim zemljama. Kanadska vlada ima “pivski program”. Svaki put kada neko uzme pivo ostaje takozvani “pivski otisak”. Otvaranjenje prečistača je važan element kako se mi odnosimo prema tom “pivskom otisku”-rekao je ambasador Pinington.

Radivoj Sekulić, predsednik opštine Apatin, je naveo da će grad u narednim godinama imati i svoj prečistač gradskih voda.-Nekada je naš grad imao razvijenu industriju, pivarstvo, brodogradnju, tekstilnu i obućarsku. Danas imamo Pivaru gde su se uvek visoko cenili red, rad i disciplina. Nadamo se da ćemo uz pomoć Vlade i nas samih uspeti da vratimo deo nekadašnjih privrednih zbivanja u gradu, da oživimo aktivnosti i zadržimo mlade-rekao je Sekulić, predsednik opštine i sam nekada radnik Pivare.

Luka u Apatinu?
Ministri Knežević i Nedimović su odgovarajući na pitanja novinara istakli da se veoma ozbiljno razmatra projekat Luke na Dunavu kod Apatina. Projekat je važan, ocenili su ministri, ali konkretan odgovor nije dobijen da li je on i za kada ostvarljiv.
Prečistač vode, Phiilip Pinnington, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović

Rade Svilar Prečistač vode, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Goran Knežević Prečistač vode, Radivoj Sekulić, Goran Knežević Dragan Radivojević Goran KneževićRadivoj Sekulić -prečistač voda Branislav Nedimović Kyle Randohph Scott Philip Pinnington Prečistač otpadne vode, otvaranje, šator, pivara Prečistač vode, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović, Goran Knežević Prečistač vode, Phiilip Pinnington, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović, Knežević Goran, Kyle Randolph Scott Prečistač vode, Phiilip Pinnington, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović, Knežević Goran, Kyle Randolph Scott Prečistač vode, Phiilip Pinnington, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović, Knežević Goran, Kyle Randolph Scott Prečistač vode, Phiilip Pinnington, Dragan Radivojevic, Radivoj Sekulić, Branislav Nedimović, Knežević Goran, Kyle Randolph Scott Branislav Nedimović, Goran Knežević, Radivoj Sekulić, Otvaranje Prečistača otpadnih vodaprečistač voda