PRIMER DOBRE PRAKSE SARADNJE LOKALNE ZAJEDNICE I UDRUŽENJA

APATIN DRUŠTVO SRBIJA VESTI

Početkom jula 2017. godine su osobe lečene od raka uključene  u udruženja Društvo za borbu protiv raka Sombor sa sekcijom Apatin i Asocijacija za unapređenje zdravlja iz Novog Sada boravile pet dana na Zlataru.

Na ekskurziju je pošlo 28 članica udruženja starosti od 27 do 81 godinu koje boravile su na jednoj od najlepših planina Srbije, uživale u lepotama Nacionalnog rezervata Uvac, posetile ledenu pećinu,uživale u pogledu sa krova naše Srbije i posetile našu svetinju manastir Mileševu.

Rekreativno su se oporavljale na proplancima i šumama Zlatara a duhovni oporavak su našle u manastiru Mileševi i njegovom  metohu crkvi“Kozma i Damjan”.

Uveče su učestvovale u radionicama posvećene osnaživanju ženama operisanim od raka pod stručnim nadzorom lekara onkologa iz Sombora, psihologa iz Apatina, medicinske sestre iz Novog Sada i sociologa iz Ruskog Krstura. Zajedno su osnaživali jedni druge a pomoć najstarijim članovima udruženja su pružali najmlađi članovi volonteri.

Sve ovo je  organizovano uz pomoć vaučera Ministarstva turizma Republike Srbije i podršku čelnih ljudi u Opštini Apatin koji su omogućili  udoban i bezbedan prevoz do vile Zlatarke i Zlatarskih bisera.

Ovo je primer dobre saradnje udruženja pacijenata lečenih od raka medjusobno, kao i saradnje sa lokalnom zajednicom, i drugim institucijama.

Drustvo za borbu protiv raka Apatin (2) Drustvo za borbu protiv raka Apatin (3) Drustvo za borbu protiv raka Apatin (4) Drustvo za borbu protiv raka Apatin (5) Drustvo za borbu protiv raka Apatin (6) Drustvo za borbu protiv raka Apatin (7)