ПРИКУПЉЕНА СРЕДСТВА ЗА СВЕТЛАНИНО ЛЕЧЕЊЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У недељу, 11. октобра 2020. године на апатинској главној улици је одржан пети по реду “Базар за Светлану”, на којем су као и до сада, људи добре воље понудили своје производе а новац од продаје су донирали за лечење наше суграђанке.

Акцију су својим наступом подржали бендови „Прљави Ромео“, „Фиш Вајб“, Милорад Баста, Душан Гладић и њихове млађе колеге, као и Апатинске мажореткиње. Овог пута прикупљено је укупно 122.540 динара, од чега је 88.910 динара од продаје док су музичари на својим наступима прикупили добровољне прилоге од 33.630 динара. Према речима Светланиног супруга Тибора Таборошија, овом цифром су прикупљена средства за њено лечење.

Са задовољством могу да кажем да су средства за Светланино лечење прикупљена. Најпре желим да се захвалим свим људима који су помогли у прикупљању средстава, а посебно Апатинцима који су показали да су велики хуманитарци. Морам да нагласим да сам изненађен брзином којом је новац прикупљен, када се узме у обзир да нам је због ситуације са Корона вирусом било ограничено деловање, рекао је Табороши.

Светлана је на клиници у Бечу примила прву од четири терапије које су јој преписане, а њен супруг је за “Дунав” радио рекао да је наша суграђанка добро поднела пут и саму терапију.

-Светлана је на приватној клиници „Confraternität“ добила прву хемотерапију и за сада нема контра индикација. Синоћ смо стигли из Беча, а она је добро поднела и путовање. Сада треба добро да се одмори, јер следећа терапија је заказана за 27. и 28. октобар па нас тада поново очекује дуго путовање. Светлана ће терапије примати на сваке три недеље, након чега је очекује и преглед који би требао да покаже успешност овог медицинског захвата, нагласио је Табороши.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *