ПРИЈЕМ И НАГРАДЕ ЗА НАЈБОЉЕ АПАТИНСКЕ ПРОСВЕТАРЕ

APATIN DRUŠTVO SOMBOR SRBIJA SVET VESTI

Поводом „Дана просветних радника“ Србије данас је у свечаној сали Скупштине општине Апатин организован пријем на којем су уручене повеље најбољим просветним радницима у области предшкоског, основног и средњешколског васпитања и образовања са територије Општине Апатин.

Овогодишњи добитници „Новембарских“ награда су Биљана Рибић Основна школа „Иван Горан Kовачић“ Сонта, Андреја Силађи Пилин ОШ „Јожеф Атила“ Kупусина, Јасминка Басарић ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин, Немања Лакић „Техничка школа са Домом ученика“ и Даница Ћопић Предшколска установа „Пчелица“ из Апатина.

Награду која се састоји од Плакете „Вук Kараџић“ и новчаног дела од 54.000 динара добитницима је уручила председница општине Апатин, Дубравка Kораћ и њен заменик Радован Ђукић.
-Желим да честитам свим просветним радницима њихов дан, жалећи што због епидемиолошке ситуације ни ове године нисмо били у прилици да организујемо свечаност у Дому културе, доделу награда на какву смо навикли и која је на неки начин достојнија овог дана. У згради Општине смо имали прилику да доделимо пет награда за најбоље, који су изабрани од стране својих колега. Награда се као и до сада састоји од плакете и новчаног дела, и то је неки мали начин да препознамо и подстакнемо рад просветних радника у нашој општини, поручила је председница Кораћ и најавила нови програм стимулација намењен просветним радницима.

-Реч је о ваннаставним активностима које ће просветни радници сами да осмисле и кандидују. Општина је вољна да подржи те активности, где ћемо да укључимо што више деце и на што квалитетнији начин и такође, препознајући труд наставника да их наградимо. За то ће бити опредељен буџет, и уз све остало што радимо за подстицање нашег образовања, пре свега стипендирања средњошколаца и студената, поправљање услова у образовним објектима где се одвија настава. Биће још једна мера која ће, надам се допринети побољшању квалитета образовања у нашој општини, поручила је председница Кораћ.

Представницима општине Апатин и просветним радницима, у име награђених обратио се професор Техничке школе Немања Лакић.

-Захваљујем се општини Апатин у име свих награђених на овој престижној и у нашем наставничком раду, битној, „Новембарској“ награди. Ова награда јесте признање нашем успешном раду, у најлепшем и најбитнијем послу, а то је образовање све наше деце. Обавеза коју смо прихватили овим позивом, везује за себе непроцењив ниво одговорности коју је сваки просветни радник дужан да испуни као и да одговори свим постављеним захтевима предавачког рада. За све то је потребно константно стручно усавршавање како би настава било што квалитетнија, поручио је професор Лакић. Он се на крају свог излагања захвалио локалној самоуправи која препознаје и помаже рад просветних радника.

Захвалност је изразила и наставница Јасминка Басарић из апатинске Основне школе „Жарко Зрењанин“. Њој је ово прво признање за 35 година проведених у просвети.

-У данашње време је веома значајно остати на путу знања, а ова награда је подстицај свим добитницима, да останемо на том путу и да се даље усавршавамо у свом позиву. Велико ми је задовољство што сам данас на овом месту, одакле поздрављам све моје колеге и честитам им данашњи празаник, Дан просветних радника Србије, поручила је наставница Басарић.

А.Д

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.