PRIGREVICA:POKRAJINA ULAŽE 2,5 MILIONA EVRA U JAVNO SKLADIŠTE ZA BIOMASU

APATIN DRUŠTVO EKONOMIJA SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

APATIN, PRIGREVICA -Na današnjoj sednici  , članovi  Opštinskog veća  jednoglasno su  usvojili zaključak o davanju saglasnosti na potpisivanje ugovora o izgradnji javnog skladišta za biootpad u Prigrevici sa Pokrajinskim sekretarijatom za energetiku i mineralne sirovine.

Vrednost investicije je oko 2,5 milona evra i ona bi u narednom periodu obezbedila posao za oko 50 Pregrevčana.Javno skladište u Prigrevici je jedno od 5 objekata koji će biti izgrađeno u Vojvodini a kapacitetom će pokrivati područje ZBO i šire.

„Imamo 24 hiljada hektara obradive zemlje i nemamo skladište za biootpad, kapacitetom bi  ovo bilo javno skladište za Zapadnu Bačku i šire. Projekt je vredan 2, 5 miliona evra, 156 miliona bi koštao sam objekat, a infrastruktura, put i državna zemlja 40 miliona“ rekao je predsednik opštine Apatin,  Živorad Smiljanić. On je dodao i to da je za lokaciju odabrano društveno zemljište u Prigrevici koje se nalazi pored silosa.

Planom je predviđeno da se nakon izgradnje skladišta za biootpad krene u proizvodnju alternativne energije od biootpada, odnosno izgradnje pogona za proizvodnju peleta. Potpisivanje ovog ugovora najavljeno je za petak 1.Avgusta u 12 sati u zgradi SO Apatin.

slama

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *