ПРИГРЕВАЧКИ ШАХИСТИ ТРЕЋИ У БАЧКОЈ ЛИГИ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Последње коло шаховске Бачке лиге донело је изузетно занимљиве мечеве који су одлучивали о коначном пласману на табели. Један такав виђен је и у Пригревици, где су домаћи шахисти угостили веома неугодну екипу Бачког Брега. У тврдим и крајње неизвесним мечевима Пригревачки шахисти су извојевали тесну победу резултатом 3,5 : 2,5, и тако осигурали треће место на табели.

Победа је била неопходна јер је екипа Бездана која је угрожавала то треће место, победила “Торњош” такође 3,5:2,5.

За пригревчане по бод су освојили Нино Сердар, Александар Остојић и Радислав Шакић, ремизирао је Никола Зорић, а поражени су Иван Ђанић и Бошко Томашевић.

Бојан Томашевић председник Пригревачког шах клуба истакао је велику пожртвованост свих играча који су ове сезоне наступали за Пригревачки шах клуб, и зато заслужују велику захваланост јер су на достојан начин репрезентовали клуб и Пригревицу.

-С обзиром на околности које су нас задесиле, клуб се издигао изнад свих непланираних потешкоћа и овај коначан пласман се може сматрати огромним успехом. На крају не могу, а да не споменем Бранислава Ристовског и Јована Бањца, велике људе и у свету шаха који су нас нажалост прерано напустили, али су оставили неизбрисив траг у Пригревачком шах клубу. Хвала свима, рекао је Томашевић.

У Сомбору се играо меч за победника лиге, где је након нерешеног резултата 3:3 Врбас успео да задржи прво место.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *