ПРИГРЕВАЧКИ ШАХИСТИ ИЗБОРИЛИ ПЛАСМАН У ВИШИ РАНГ ТАКМИЧЕЊА

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Протеклог викенда одиграно је последње коло Бачке шаховске лиге, које је одлучивало о томе ко ће освојити титулу првака и изборити пласман у виши ранг такмичења. Одлучујући мечеви одиграни су у Торњошу и Сомбору, јер су Пригревачки шах клуб и сомборска екипа “Раваградске ајкуле” пред последње коло делили прву позицију на табели. Пригревчани су као гости резултатом 4,5:1,5 победили екипу “Радничког”, док су Сомборци у својим просторијама такође забележили победу против Бачке Тополе резултатом 3,5:2,5 али им то у коначном збиру поена није било довољно да претекну Пригревачки шах клуб на врху табеле.

На овај начин Пригревачки шахисти су остварили успех који се чекао годинама, а то је улазак у виши ранг такмичења и од наредне сезоне ће се такмичити у Војвођанској лиги.

Победе у последњем овосезонском мечу за Пригревчане су забележили Патаки, Ђанић и Рогановић, а ремизирали су Остојић, Сердар и Шакић.

Председник Шах клуба Пригревица, Бојан Томашевић је рекао да је екипа заслужено освојила шампионску титулу и нагласио да очекује добре резултате и наредне године.

-У узбудљивом првенству Бачке лиге наши шахисти су показали константност и истрајност током читавог првенства, а самим тим и квалитет, па заслужено од наредне сезоне очекујемо добре партије и у вишем рангу такмичења. У име Пригревачког шах клуба захваљујем се свима који су учествовали у овом великом успеху, како играчима тако и пријатељима клуба који су подржали наше планове, испратили наше амбиције и помогли у формирању стабилног и квалитетног играчког кадра, закључио је Томашевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *