PREMINUO NOVINAR NEBOJŠA SPAIĆ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Novinar i pisac Nebojša Spaić preminuo je jutros, u Beogradu, u 55 godini, saopštio je NUNS.

Tokom novinarske karijere bio je glavni urednik Radio Beograda 202, direktor Medija centra u Beogradu, glavni urednik NIN-a, autor i urednik emisije Doba razuma, kolumnista u više nedeljnika, osnivač, direktor i vlasnik Agencije Kovačić i Spaić i autor više knjiga.

Bio je izvršni direktor NIN-a do februara 2014, prethodno glavni i odgovorni urednik tog nedeljnika od 2010. do 2013. godine. Posle početaka u listu Student, novinarstvom je profesionalno počeo da se bavi na Radio Beogradu 1986. godine. Pisao je tekstove za Indeksovo radio pozorište i radio na OK kanalu.

Bio je suosnivač i novinar prvog privatnog političkog lista u Srbiji, nedeljnika Opozicija. Od 2001. do 2003. bio je glavni i odgovorni urednik Radio Beograda 202, a u dva navrata, u drugoj polovini devedesetih i od 2003. do 2005, radio je kao šef pres centra i izvršni direktor u beogradskom Medija centru.

Bio je i zamenik glavnog i odgovornog urednika časopisa Evropa, u izdanju Evropskog pokreta u Srbiji, a tokom 2005. godine suosnivač nedeljnika Reporter.

Vreme i datum komemoracije i sahrane biće objavljeni naknadno.

Izvor-021.rs