PREDSTAVNICI AK APATIN ĐURO BORBELJ I GORAN ČEGAR UČESTVOVALI NA PRVENSTVU BALKANA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Članovi Atletskog kluba Apatin proteklog vikenda nastupali su na Prvenstvu Balkana u krosu koji je održan u Turskoj (Čanakale) i na polumaratonu u Mađarskom gradu Morahalom.

Turski atletski savez je od 16. do 18. novembra bio organizator Prvenstva Balkana u krosu za juniore, juniorke, mlađe seniore i mlađe seniorke, seniorke i seniore na kojem je nastupilo devet zemalja.

U sastavu državne reprezentacije bila su i dva predstavnika AK Apatin Đuro Borbelj koji je nastupio u sastavu mlađe seniorske reprezentacije Srbije (Miloš Milosavljević – Partizana Beograd i Miloš Segedi – AK Inđija) koja je osvojila peto mesto ekipno iza ekipe domaćina Turske, Izraela, Rumunije, Bugarske. Đuro Borbelj je u pojedinačnom plasmanu zauzeo 15. mesto nakon hrabre borbe na izuzetno teškoj valovitoj stazi sa puno blata, s obzirom da je celu noć pred trku i tokom same trke padala jaka kiša. Na takmičenju su dominirali predstavnici Turske kojima su se adekvatno mogli usprotiviti reprezentativci Rumunije.

U stručnom štabu atletske reprezentacije Srbije na takmičenju bio je Goran Čegar koji je tokom takmičenja bio zadužen za mlađe seniorske sastave naše ekipe.

Tokom vikenda u Morahalomu (Mađarska) održan je polumaraton na 21 kilometara i 97 metara na kojem su nastupili Vladimir Teodosić i Predrag Vejin koji su zauzeli 21. odnosno 31. mesto u sveukupnom poretku uz oborene lične rekorde, na polumaratonu je nastupilo 70 takmičara i takmičarki iz Mađarske i okruženja.

bty bty Selektor ASS Slobodan Popović i članovi stručnog štaba Vladimir Teodosić i Predrag Vejin u Morahalomu, 18.11.2017.