PREDSTAVLJEN KONKURS ZA FINANSIRANJE OMLADINSKIH PROJEKATA “MLADI SU ZAKON”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Resurs centar za Zapadnobački okrug, Odred izviđača “Ravangrad” iz Sombora, predstavio je Konkurs za finansiranje omladinskih projekata u cilju podsticanja aktivizma i volonterizma mladih u okviru programa “Mladi su zakon” Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

BenQ Digital Camera

Predstavljanje konkursa mladima iz Apatina, u saradnji sa Kancelarijom za mlade, održano je u biblioteci Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole.

U okviru programa predstavljen je i prošlogodišnji, pobednički projekat “Pazi, sveže obojeno” Omladinskog udruženja volontera grada Apatina iz kog je proisteklo Udruženje građana “MRAV”.

BenQ Digital Camera

– Predloženi omladinski volonterski projekti trebalo bi da budu sprovedeni u periodu od 1. avgusta do 1. novembra 2013. godine, a vrednost po jednom projektu može iznositi između 40.000 i 100.000 dinara. Petočlana komisija, po zatvaranju konkursa, odabraće između 8 do 15 projekata u okviru programa “Mladi su zakon”. Oni će biti finansirani u ukupnom iznosu do 700.000 dinara. Rezultati konkursa biće objavljeni oko 20. juna, a potom ćemo organizovati obuku za pisanje projekata i upravljanje projektnim ciklusom. Trodnevna obuka, koja će se realizovati u periodu od 22. do 30. juna, namenjena je za po jednog do dva predstavnika odabrane omladinske volonterske grupe – izjavio je Miron Bukalov, predstavnik Odreda izviđača “Ravangrad” iz Sombora, koji je prezentovao konkurs.

Na konkurs mogu da se prijave udruženja mladih i neformalne omladinske grupe sastavljene od najmanje pet članova, kao što su đački ili studentski parlamenti, razne omladinske sekcije i druge grupe mladih sa teritorije Zapadnobačkog okruga. Neformalne omladinske grupe moraju imati minimum jednu punoletnu osobu.

BenQ Digital Camera

Prijave na konkurs vrše se slanjem popunjenog prijavnog formulara do 15. juna 2013. godine na e-mail: office@scouts.org.rs ili poštom na sledeću adresu: Odred izviđača “Ravangrad”, Sonćanski put 24, 25.000 Sombor sa naznakom: “Mladi su zakon – prijava na konkurs”.

Smernice za podnošenje projektnih ideja i prijavni formular mogu se preuzeti na omladinskom internet portalu: www.zamislizivot.org ili na sajtu Odreda izviđača “Ravangrad”: www.scouts.org.rs.

– Kancelarija za mlade poziva sve zainteresovane mlade građane da se, treću godinu zaredom, uključe u program “Mladi su zakon”, osmisle akciju i podnesu predlog projekta. Apatinu je pretprošle godine odobren jedan projekat, a prošle godine smo, veoma uspešno, realizovali dva. Oba su se odnosila na uređenje Gradskog parka – rekao je Miloš Đerić, koordinator Kancelarije za mlade opštine Apatin.

Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *