MINISTAR ODBRANE BRATISLAV GAŠIĆ NA ZAKLETVI U SOMBORU

APATIN DRUŠTVO VESTI

Bratislav Gašić, ministar odbrane, danas je u Somboru  prisustvovao  zakletvi mladih vojnika na dobrovoljnom služenju vojnog roka junske klase, koji vojni rok služe   u kasarni “Aerodrom”.
-Dobrovoljno služenje vojnog roka predstavlja čast,odvažnost i spremnost bezbednosti i ugledu Srbije-rekao je Gašić čestitajući vojnicima na položenoj zakletvi u Prvom centru za obuku.
-Za naš narod odbrana otadžbine  uvek je predstavljala svetu dužnost, pravo i čast, i sve veći je broj mladih ljudi koji svoju budćnost vezuju za sistem odbrane, što nam gogovori da VS uživa veliko popverenje građana Srbij-istakao je Gašić,u prisustvu roditelja,rodbine i prijatelja mladih vojnika,kao  i predstavnika lokalne samouprave grada Sombora i opština Apatin ,Kula i Odžaci.
On je dodao da je VS uvek spremna da reuguje kad god se to od nje zahteva,te naglasio da su pred njom ozbiljni i veliki zadaci. ”Učinićemo sve da VS i ubuduće bude respektabilan faktor za svakog ko bi pokušao da ugrozi našu slobodu,one tekovine koje se na ovom prostoru vekovima čuvaju i neguju”-poručio je ministar Gašić.
Inače u Prvom centru za obuku zakletvi je položio 141 vojnik na dobrovoljnom služenju,od toga devet dama i osam kandidatkinja za profesionalne vojnike.Njima je čestitke uručio i komadant centra potpukovnik Lazar Ostojić.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *