ПРЕДСТАВЉАЊЕ ПРОГРАМА И СУБВЕНЦИЈА ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ

APATIN EKONOMIJA VESTI

Општина Апатин позива заинтересоване пољопривреднике и предузетнике на представљање конкурса и програма из области пољопривреде. Презентација ће се одржати у четвртак, 21. фебруара са почетком у 12 часова, у Великој сали општине Апатин.

Том приликом, помоћник покрајинског секретара за пољопривреду Младен Петковић говориће о програму доделе бесповратних средстава за пољопривреднике Владе Војводине. Такође ће бити објашњене кредитне линије за пољопривредне произвођаче и предузетнике Развојног фонда Војводине, Покрајинског фонда за развој пољопривреде и Гаранцијског фонда АП Војводине. Пристуни ће моћи да чују савете како да што лакше и повољније дођу до ових средстава и тако унапреде своју производњу и своја газдинства.

Осим тога, овај догађај ће бити јединствена прилика да се из прве руке чује о најављеним субвенцијама за пољопривреду општине Апатин. Заменик председника општине Дубравка Кораћ представиће присутнима општински програм субвенционисања. Подсетимо, у општинском буџету за 2019. је предвиђено повећање пољопривредних субвенција од 400 процената у односу на претходну годину.

У стручном делу, Зоран Боца из Пољопривредне стручне службе Сомбор саветоваће ратаре о питањима везаним за овогодишњу производњу.

извор: Инфо служба Општине Апатин

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *