ПРЕДСЕДНИК РС, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ ОТВОРИО НОВИ ПОГОН КАЛЦЕДОНИЈЕ У КУЛИ

EKONOMIJA ZAPADNOBAČKI OKRUG

Председник Републике Србије, Александар Вучић, и председник Покрајинске владе, Игор Мировић, присуствовали су данас отварању новог погона италијанске компаније “Калцедониа” у Кули, који ће, како је најављено, запослити 300 радника.

– Кула је некада била центар индустријске производње и све то је урушено последњих деценија. Баш зато Аранђеловдан славимо као нови почетак за ову општину и за многе породице, изјавио је, између осталог, председник Републике Србије, Александар Вучић.

Такође, Вучић је у свом обраћању, пред великим бројем окупљених, најавио и да су Сомбор и Апатин идућа места за која ће се заложити у смислу нових инвестиција.

– Ово је велика и важна вест за Кулу, АП Војводину и целу Србију. Реч је о петој инвестицији компаније “Калцедониа” у нашој земљи и свих пет су у покрајини, рекао је председник Мировић.

Он је истакао да је нови погон у Кули значајан за развој саме компаније, али и за локалну самоуправу и АП Војводину, којима ће, како је навео, донети већу добит из које се стварају услови за бржи економски развој.

– Ми ћемо само у Кули из добити које стварају нове компаније реализовати велике инвестиције. Припремамо пројекат изградње локалног пута од Стапара до Сивца, изградњу спортско-рекреативног центра. На тим и другим пословима наставићемо заједно да радимо, јер без економског развоја нема развоја ни у другим областима, додао је председник Мировић.

– Ми верујемо да у Србији и АП Војводини постоји светла будућност базирана на добрим зарадама, зато смо ту и ширимо производњу, рекао је председник Управног одбора групе “Калцедониа” Сандро Веронеси.

Истакавши да италијанске компаније у Србији запошљавају 25.000 радника, амбасадор Италије Карло Ло Кашорекао је да је та земља један од највећих инвеститора у Србији и да је намера и циљ да то и остане.

– Данашњи дан, Аранђеловдан, остаће упамћен као нови почетак за нашу општину јер после 30 година отварамо нова радна места, рекао је председник Привременог органа општине Кула Велибор Милојичић, захваливши се Влади Србије и Покрајинској влади на подршци при реализацији ове инвестиције.

Компанија “Калцедониа” један је од највећих светских произвођача доњег рубља, послује у Србији 10 година и запошљава 3.500 радника.

dig
sdr
sdr
dav

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *