ПРЕДСЕДНИК ПОКРАЈИНСКЕ ВЛАДЕ ИГОР МИРОВИЋ ПОСЕТИО АПАТИН И НАЈАВИО НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић је данас био гост општине Апатин и том приликом је обишао радове који се изводе у улици Српских Владара, за шта су средства обезбедили Управа за капитална улагања АП Војводине и Општина Апатин.

Покрајинског премијера је дочекала председница општине Апатин, Дубравка Кораћ са својим сарадницима, која је у друштву представника извођача радова, Мировића упознала са оним што је до сада урађено, али и са оним што тек следи када је у питању овај, али и неки други пројекти у нашој општини.

-Пре свега желим да се захвалим господину Мировићу и директору Управе за капитална улагања који су препознали наше пројекте, а који су најзначајнији за општину Апатин и за то обезбедили средства. Приводимо крају радове у другом делу улице Српских Владара које смо започели прошле године, а инвестиција је вредна близу 200 милиона динара. Ово је заиста битан пројекат за све грађане Апатина, јер је сам центар града и практично наставак пешачке зоне. Радимо комплетну реконструкцију овог дела поменуте улице, што подразумева нове пешачке стазе и паркинг места, уређујемо зелене површине, а и коловоз ће бити пресвучен новим асфалтом. Све то смо урадили уз помоћ Покрајинске владе и надам се да ћемо и у наредном периоду нааставити са тако добром сарадњом, пре свега на пројектима за које су обезбеђена средства већ за ову годину. У питању је бициклистичка стаза од Свилојева до Бање Јунаковић, као и улица Апатински пут у Пригревици, закључила је Дубравка Кораћ.

Председник владе Војводине Игор Мировић је рекао да ће ови радови допринети да Апатин буде боље и квалитетније уређен и најавио да ће Покрајина наставити да улаже средства у нашу Општину, али и у друга мања места Војводине.

-Извођачи улажу максималне напоре да посао на уређењу улице Српских Владара буде завршен до почетка јула. Ових шестотинак метара у самом центру Апатина ће много значити за људе који овде живе, као и за оне који долазе у центар овог места. Уредићемо Апатин на бољи и квалитетнији начин, али немамо много времена за одмор јер настављамо даље да реализујемо нове пројекте у Апатину, али и широм Војводине. Прошле године смо градили део пута од Купусине до Бачког Моноштора који је у општини Апатин, а ове године ћемо то наставити, али деоница која је остала да се заврши је на територији Сомбора. Посебно је значајно да у мања места улажемо све више новца. Ми ћемо у наредних неколико недеља, пред Скупштину Војводине поднети предлог измене буџета за ову годину, за додатних готово осам милијарди динара од којих ћемо 90% утрошити за инвестиције у мале средине. Пре свега улагаће се у основне и средње школе и за то ће бити издвојено 1,7 милијарди динара, затим за локални комунални развој, али и за све оне инвестиције које су неопходне да би посебно у мањим срединама, реализовали послове који су од значаја за људе и њихов живот и останак у мањим срединама. То је један од националних приоритета, па самим тим је и приоритет општина у Војводини, нагласио је Мировић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *