PREDSEDNIK OPŠTINE UPRILIČIO PRIJEM ZA UČENIKE GENERACIJE

APATIN DRUŠTVO VESTI
U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin organizovan je tradicionalni prijem za učenike generacije i nosioce Vukove diplome osnovnih i srednjih škola, koji su ta priznanja stekli za školsku 2013/2014. godinu.
Prisutnim učenicima, roditeljima, prosvetnim radnicima i brojnim gostima obratio se dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem obrazovanju i poželeo im podjednako uspešan nastavak školovanja.
– Vi imate privilegiju da ste najbolji, a najbolji ste zato što ste vredni i pametni. Vi ste ponos grada. Ovaj prijem tradicionalno organizujemo od 2004. godine. Opština Apatin dodeljuje stipendije svim đacima generacije i na taj način pomaže mladim ljudima da završe svoje obrazovanje, zaposle se i doprinesu opštem prosperitetu zajednice – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.
BenQ Digital CameraKnjigama je nagrađeno 8 učenika generacije i 17 vukovaca iz pet osnovnih i tri srednje škole.
U ime nagrađenih učenika obratio se Stefan Fuks, učenik generacije Gimnazije “Nikola Tesla”, koji se zahvalio predsedniku i lokalnoj samoupravi na ukazanoj podršci i velikoj pažnji koja se pruža mladima.
– Izuzetna je čast biti đak generacije. Ovo zvanje predstavlja nagradu za uložen trud prilikom četvorogodišnjeg obrazovanja, a ujedno i podstrek za dalje usavršavanje. Isplati se ulagati u obrazovanje – rekao je Stefan.
Dvoje učenika Osnovne muzičke škole “Stevan Hristić” učestvovali su u muzičkom delu programa.
Svečanost je i ove godine podržala Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *