PREDSEDNIK OPŠTINE UPRILIČIO PRIJEM ZA NAJBOLJE APATINSKE ĐAKE

APATIN DRUŠTVO VESTI
U Velikoj sali Skupštine opštine Apatin upriličen je tradicionalni prijem za učenike generacije i nosioce Vukove diplome osnovnih i srednjih škola, a koji su ta priznanja stekli u školskoj 2012/2013. godini.

Prisutnim učenicima, roditeljima, prosvetnim radnicima i brojnim gostima obratio se dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, koji je čestitao učenicima na ostvarenim rezultatima u dosadašnjem obrazovanju i poželeo im podjednako uspešan nastavak školovanja.

– Vi imate privilegiju da ste najbolji, a najbolji ste zato što ste vredni i pametni. Vi ste ponos grada i među vama verovatno sedi budući predsednik opštine. Opština Apatin dodeljuje stipendije svim đacima generacije srednjih škola i na taj način pomaže mladim ljudima da završe svoje obrazovanje, zaposle se i doprinesu opštem prosperitetu zajednice – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.

Na prijemu je knjigama nagrađeno 8 učenika generacije i 19 nosilaca Vukove diplome.

U ime nagrađenioh učenika obratila se Mila Kovačević, učenica generacije Gimnazije “Nikola Tesla”, koja se zahvalila predsedniku i lokalnoj samoupravi na pokazanoj pažnji i podstreku za dalje obrazovanje.

Učenici Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” izveli su tom prilikom recital pod nazivom “Sunce, hvala ti što sijaš za mene”, koji je pripremila Dragana Čugalj, nastavnik srpskog jezika.

Svečanost je i ove godine podržala Kancelarija za mlade opštine Apatin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *