PREDSEDNIK OPŠTINE UPRILIČIO PRIJEM ZA DOBROVOLJNE DAVAOCE KRVI

APATIN DRUŠTVO VESTI
Crveni krst iz Apatina organizovao je prijem dobrovoljnih davalaca krvi kod predsednika opštine, dr Živorada Smiljanića, a reč je o građanima koji su ovu dragocenu tečnost donirali po prvi, dvadeseti, pedeseti, sedamdeset peti i sto prvi put.
Dr Živorad Smiljanić, koji je i predsednik apatinskog Crvenog krsta, pozdravio je prisutne u Plavoj sali Skupštine opštine i zahvalio se dobrovoljcima na njihovoj nesebičnosti, humanosti i želji da daruju ono najvrednije, svoju krv, drugim ljudima, a potom im uručio prigodna priznanja. Priznanje za prvo davanje krvi uručeno je mladoj Jovani Zobenici, a za sto prvo Franji Filipoviću iz Apatina.
IMG_20140630_141500– Svest da dobrovoljnim davanjem krvi spašavamo živote izuzetno je izražena među nama. Nagrada za taj uzvišeni čin predstavlja saznanje da smo pomogli i da smo, darujući deo sebe, nekoga vratili porodici i društvu – rekao je, između ostalog, dr Smiljanić.
– Dugogodišnji sam volonter Crvenog krsta i veoma dobro znam koliko je korisno davati krv. Krv sam po prvi put dala u februaru mesecu, kada sam napunila osamnaest godina, a to ću činiti i ubuduće. Promocija dobrovoljnog davalaštva organizuje se oko dva puta godišnje za učenike i drago mi je što sve više mladih ljudi daruje krv – izjavila je Jovana Zobenica.
– Ništa nije lepše od osećaja da ste pomogli nekome i krv ću davati dok god to budem mogao – rekao je Franjo Filipović.
Prisutnima se prethodno obratila Tijana Tomašević, sekretar Crvenog krsta, koja je istakla da je u prethodnom periodu uspešno realizovan veliki broj akcija dobrovoljnog davalaštva krvi u saradnji sa Službom za transfuziju iz Sombora, a da će tako biti i u narednom periodu.

Ona je podsetila da se prijem organizuje svake godine povodom obeležavanja Svetskog dana dobrovoljnih davalaca krvi i da je to jedan od načina da se ovim humanim ljudima oda zahvalnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.