PREDAVANJA I RADIONICE “BRINEM O SEBI – KO TO MOŽE BOLJE OD MENE?”

APATIN DRUŠTVO VESTI
Za učenike Srednje građevinske i drvoprerađivačke stručne škole održano je predavanje uz edukativnu radionicu u okviru projekta Kancelarije za mlade opštine Apatin pod nazivom “Brinem o sebi – ko to može bolje od mene?”.
Milka Basta, diplomirani psiholog-master, koordinator projekta, govorila je na temu konflikata, a dr Tanja Nikitović, lekar Opšte prakse apatinskog Doma zdravlja, govorila je na temu prevencije i očuvanja psihofizičkog zdravlja.
Predavanje je održano u sklopu šestomesečnog projekta koji za cilj ima edukaciju mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta kako da sačuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje i razviju zdrave stilove života.
Prethodno su održana predavanja za učenike Osnovne škole “Žarko Zrenjanin” i Tehničke škole sa Domom učenika, a organizovana su i individualna savetovanja za mlade.
Predavanje će biti organizovano i za učenike Gimnazije “Nikola Tesla”, kao i za učenike osnovnih škola u Sonti, Svilojevu, Prigrevici i Kupusini.
Projekat je odobren od strane Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu u sklopu realizacije Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2014. godinu, a sprovodi se u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja, Udruženjem građana “MRAV”, osnovnim i srednjim školama sa područja opštine.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *