ПРЕ ДВЕ ГОДИНЕ: ПРИЗНАЊА ЗА “НАЈЛЕПШУ БАШТУ И ТЕРАСУ”

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Ради подсећања на прву еколошку акцију Радио Дунава обајвљујемо тескт који је тада описао оне који су имали, а колико нам је познато, и данас одржавају своје окружење.
Еколошка акција Радио Дунава под називом „Најлепше баште 2018.“ је завршена избором најлепших башти. Жири састављен од стручњака хортикултуре „Зеленог тима Апатин“ који чине Власта Миљуш и Милана Цветићанин, уз координацију новинара Софије Пуалић-Шперо у конкуренцији тридесетак пријављених башти изабрао је три најлепше.
По оцени жирија за најлепшу башту проглашена је зелена цветна оаза Радојке Радаковић. Ову башту је издвојило разноврсност биљака, водених елемената, природних материјала, композиција. За ову оаза Радаковића посебне заслуге има Радојка која све слободно време проводи у уређењу врта који је, како каже, опушта. Наше суграђанке, нажалост више нема, али њен супруг Томо наставља да води бригу о овој оази зеленила и цвећа.

Друго место припало је башти Душка Чанка из Пригревице који је у породичном дворишту направио оргиналне елементе, носаче цвећа од грана старих шљива, водену површину малог језера. Посебну заслуга за ова маштовита решења припадају Душку Чанку који све сам осмишљава и уређује. Тако је и данас
Треће место по оцени жирија припало је башти Љиљане Радованавић која је по оцени нашег жирија стручнајака хортикултуре успела да очува и даље негује ретке старе врсте биљака које су некада красиле стара апатинска дворишта. Осим тога укомпонован је склад распореда ове цветне оазе. Награде су уручили чланице жирија Власта Миљуш и Милана Цветићани као и Иштван Петер, један од спонзора ове еко акције.
Радио Дунав се захвљује свим учесницима ове еко акције од пре две годинекоји су се одазвали конкурс и слали предлоге својих башти. Ова акција постаће традиционална и наставља се идуће године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *