PRAVOSLAVNIM VERNICIMA BOŽIĆNE ČESTITKE UPUTILI PREDSEDNIK OPŠTINE MILAN ŠKRBIĆ I ŽUPNIK RIMOKATOLIČKE CRKVE JAKOB PFAJFER

APATIN DRUŠTVO VESTI

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas slave Božić, dan rodjenja Isusa Hrista.Ovaj najradosniji hrišćanski praznik 7. januara slave pravoslavne crkve koje se drže starog, Julijanskog kalendara. To su pored Srpske pravoslavne crkve, i ruska i gruzijska crkva, jerusalimska pravoslavna patrijaršija i Sveta Gora, kao i kanonski nepriznate crnogorska i makedonska crkva.

Čestitajući Božić, predsednik opštine Apatin, Milan Škrbić poželeo je građanima apatinske opštine da praznike provedu okruženi ljubavlju sa najmilijima.

-Poštovani građani opštine Apatin, u ime opštinske uprave i u svoje lično ime želim da vam Božić i predstojeće praznične dane čestitam i da ih proslavite u zdravlju i veselju okruženi ljubavlju među najmilijima-rekao je Škribić.

-Timski rad, dobra organizacija i domaćinsko poslovanje bili su naši napori da godinu koja je za nama učinimo boljom kako bi smo dokazali snagu ljubavi prema opštini u kojoj živimo kao i poštovanje prema našim građanima zbog kojih stvaramo. Naravno trudićemo se da u 2018. godini učinimo mnogo više i mnogo bolje, to nam je prioritetni zadatak. Iskorističu ovo priliku da čestitam Božić i Novu 2018. godinu svim građanima opštine Apatin.- izjavio je Milan Škrbić.

Pravoslavnim vernicima čestitku je uputio župnik apatinski Jakob Pfajfer.

Simboli Božića kod pravoslavnih Srba su badnjak i česnica.Božić je porodični praznik i obeležava se u kući i u crkvama.