ПОЗНАТИ ФИНАЛИСТИ ОВОГОДИШЊЕГ “ЗЛАТНОГ КОТЛИЋА”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Квалификацијама по апатинским насељеним местима је почело такмичење за “Златни котлић Апатина 2024. године”, а овогодишње надметање се одвија у оквиру јубиларних 60. “Апатинских рибарских вечери”, тако да ће победа у финалу које је на програму 6. јула на Тргу “Никола Тесла” имати додатну тежину. Квалификације су до сада одржане у четири од пет насељених места Општине Апатин, а свако од села даје по три кувара који ће се такмичити у финалу.

Најбољи паприкаш у Пригревици је скувао Радован Остојић, друго место је освојио Саша Беванда а треће Паја Безмар и они ће наступити на финалној вечери у Апатину.

У Ромском насељу је победио Лазо Мишковић, испред Дениса Игнаца и Драгана Оршоша па ће и они одмерити куланирско умеће са најбољима.

И Сонта је дала три такмичара за велико финале такмичења за “Златни котлић Апатина”, а то су: Стојан Роксандић, Јосип Буковац и Иван Бошњак.

Одржане су и квалификације у Свилојеву, а визу за наступ у финалу 6. јула су обезбедили: Дмитар Остојић, Зоран Цвјетићанин и Бранко Србљанин.

У Купусини, најбољи паприкаш је скувао Давид Тумбас, други је био Хенрик Гужвањ, док је треће место заузео Оскар Молнар. Тиме су завршене квалификације за овогодишњи “Златни котлић” по апатинским насељеним местима, док је квалификационо вече за Апатинце на програму 4. јула у склопу “Апатинских рибарских вечери”. Дан касније на Тргу “Никола Тесла” ће бити организовано “Отворено првенство у кувању рибљег паприкаша” на којем учествују гости ван територије општине Апатин, а најбољи кувари са поменутих такмичења ће такође обезбедити место у великом финалу које је заказано за 6. јул.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *