POTPISANI UGOVORI SA SPORTSKIM ORGANIZACIJAMA U OPŠTINI APATIN

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U opštini Apatin danas su potpisani ugovori o sufinansiranju sportskih projekata sa predstavnicima 30 klubova sa teritorije opštine. Klubovi u našoj opštini primaju sredstva za finansiranje svojih takmičenja na osnovu konkursa koji je za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti sporta raspisala lokalna samouprava. Ugovori su, za razliku od prošle godine, potpisani na godinu dana a za ovu namenu iz budžeta je opredeljeno 10 miliona dinara.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su predsednik opštine Apatin Milan Škrbić, predsednik Sportskog saveza Dragan Popović i sekretar SS Slobodan Bačić.

Škrbić je u kratkom izlaganju govorio da je opština za sport odvojila koliko je mogla i da će se truditi da to u narednim godina bude još više. -Ovo je prvi put u opštini Apatin da se sredstva klubovima dodeljuju po konkursu i da se ugovori prave direktno sa sportskim udruženjima, što nalaže novi zakon o sportu. Trudićemo se da maksimalno poboljšamo uslove rada klubova sa teritorije apatinske opštine i tu se nećemo zaustaviti. – rekao je Škrbić.

Od Slobodana Bačića saznali smo nekoliko tehničkih detalja ovih ugovora. -Ove godine budžet od 10 miliona dinara je raspoređen na 30 sportskih organizacija, pored ovoga Sportski savez opštine Apatin je podelio i sportske stipndije kao i novčane nagrade, a odvojena su sredstva i za sportske manifestacije i posebne programe gde je već podeljeno 500 hiljada dinara. Organizacije će svoja sredstva prema ugovoru dobiti u četiri rate. – izjavio je Bačić.

FONO Slobodan Bačić