ДВЕ ПОБЕДЕ ЂУРЕ БОРБЕЉА! ЧЛАНОВИ АК “АПАТИН” ОДЛИЧНИ И НА ЗРЕЊАНИНСКОМ МАРАТОНУ

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викендом наставили са одличним остварењима освајањем одличја на тркама у Вуковар, Зрењанину и Вршцу.

Низ овогодишњих победа наставио је Ђуро Борбељ који је у два дана славио две победе у Вуковару и Вршцу. Ђуро је у суботу 28. маја славио у Вуковару на 4. Вуковарском полумаратону истрчавши стазу од 21 километар и 97 метара одличним резултатом 1 сат 8 минута и 13 секунди, док је у недељу 29. маја наступио и тријумфовао у атрактивној трци 8. Вршачка трка уз степениште (стаза дуга 750 метара са 430 степеника и успоном од 18 процената) са резултатом 4 минута и 9 секнди.

Град Зрењанин је у недељу 29. маја био домаћин 2. Зрењанинског маратона у оквиру којег су одржане трке на 42 километра и 195 метара, полумаратонска трка на 21 километара и 097 метара, трка задовољства 7 километара и штафетна трка 3х7 километара. Одличан наступ у Зрењанину имао је Александар Штајфер који је у маратонској трци на 42 километра и 195 метара заузео треће место и освојио бронзану медаљу у свеукупном пласману У штафетној трци тријуфовала је екипа сачињена од чланова АК Апатин у саставу Немања Ђурић, Никола Ђурић и Александар Стајић. У трци на 7 километара у укупном пласману 4. место заузео је Немања Ђурић, док је непосредно иза њега у циљ ушао Ајредин Ајети који је заузео 5. место у укупном пласману.

Чланове Атлетског клуба Апатин наредног викенда очекује наступ на Првенству Србије у ултрамаратону 50 км, 100 км и 24 сата које се одржава на Палићу, где ће у трци на 24 сата наступити Зоран Шкорић, на 100 километара Роберт Чизмадија и Зоран Марковић, док ће на 50 километара учешће узети Марија Бубало.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.