POTPISANI UGOVORI SA POSLODAVCIMA ZA STRUČNU PRAKSU I JAVNE RADOVE U 2014. GODINI

APATIN DRUŠTVO VESTI
U Plavoj sali Skupštine opštine Apatin danas je održano potpisivanje ugovora sa poslodavcima koji su prošli na konkursima za realizaciju programa stručne prakse i organizovanje i sprovođenja javnih radova na teritoriji opštine za 2014. godinu.
Ovo je četvrta godina zaredom kako opština Apatin, zajedno sa Pokrajinsim sekretarijatom za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, obezbeđuje subvencije za poslodavce i na taj način daje šansu uglavnom mladim ljudima da rade, zarade i prevashodno nauče.
Predsednik opštine Apatin, dr Živorad Smiljanić, rekao je da je ove godine obezbeđeno blizu tri miliona dinara i to iz budžeta opštine Apatin u visini od 51% i putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova u visini od 49%, a potom je usledilo potpisivanje ugovora.
– Javnim ustanovama i preduzećima je ove godine, po prvi put, zabranjeno da uzmu učešće na konkursu za realizaciju stručne prakse i to zbog aktuelne zabrane zapošljavanja u javnom sektoru. Tu mogućnost dobio je privatni sektor i hvala vam na tome što ćete omogućiti mladim ljudima da nauče posao za koji su se školovali, a ujedno i zarade – rekao je, između ostalog, dr Živorad Smiljanić.
Prisutnima se prethodno obratila šef opštinskog Centra za pružanje usluga građanima, Ljiljana Bursać, zadužena i za konkurse.
Četiri preduzeća uposliće ukupno petoro lica. Ugovori na period od devet meseci biće zaključeni sa licima koja imaju završenu višu školu, a na period od godinu dana sa licima sa visokom stručnom spremom.
Na konkurs za organizaciju i sprovođenje javnih radova prijavilo se dvoje poslodavaca i njima su odobrena sredstva za sklapanje ugovora o radu sa ukupno dvadeset lica na period od po tri meseca. Desetoro će raditi na području Apatina, a isto toliko po naseljenim mestima opštine. Javni radovi su iz oblasti održavanja i obnavljanja javne infrastrukture.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.