POTPISAN UGOVOR IZMEĐU KC APATIN I NARODNOG POZORIŠTA SOMBOR

APATIN KULTURA SOMBOR VESTI

Direktor Kultrurnog centra Apatin, Danijel Ajduk i direktor Narodnog pozorišta Sombor, Mihajlo Nestorović potpisali su danas ugovor o saradnji ove dve institucije po kojem apatinski KC postaje istureno odeljenje somborskog pozorišta.

Direktor apatinskog Kulturnog centra rekao je da će na osnovu ovog ugovora ulaznice za predstave biti pristupačnije i prilagođene svačijem džepu. -Trudićemo se da omogućimo svima koji žele, da dođu i pogledaju neki pozorišni komad. Ovim ugovorom nismo samo dobili kvalitet nego i  kontinuitet dešavanja u našem Domu kulture i samim tim napravili veliki korak na polju kulture u Apatinu.- rekao je Ajduk nakon potpisivanja ugovora.

-Drago mi je da smo posle dugo godina uspeli da ostarimo ovakvu vezu, jer smo mi pozorište koje gostuje svuda po Evropi, a nema nas u komšiluku na svega 15 km od Sombora. Zahvaljujući gradonačelniku Apatina, zahvaljujući Dubravki Korać i mom kolegi Ajduku došli smo do dogovora i siguran sam da će u budućnosti doći do potrebe da se broj predstava koje ćemo izvoditi na sceni u Apatinu poveća.- rekao je Nestorović.

Ovim ugovorom predviđeno je prikazivanje najboljih predstava sa repertoara Narodnog pozorišta iz Sombor u kojima gostuju naši poznati glumci poput Sergeja i Baneta Trifunovića.-Apatinska publika će imati priliku da vidi predstave poput “Julija Cezara”, zatim dva postpremijerna izvođenja premijere “Konjović” koja počinje u januaru sa radom, predstava “Četvrta sestra” koju režira Goran Šušljik koje će takođe postpremijerno biti odigrana u Apatinu, “Gospođu Olgu” koja je osvojila pet Sterijinih nagrada i jednu divnu komediju “Sestre Karamozove”. To je ono o čemu smo se danas dogovorili, a očekujem veliki broj publike i još poziva u Apatin- dodao je direktor pozorišta u Somboru, Mihajlo Nestorović.

KC Apatin, potpisivanje ugovora sa pozoristem iz Sombora, decembra 2016 KC Apatin, potpisivanje ugovora sa pozoristem iz Sombora, decembra 2016 (5) KC Apatin, potpisivanje ugovora sa pozoristem iz Sombora, decembra 2016 (1)