ПОСТИГНУТ ДОГОВОР О ИЗГРАДЊИ АТЛЕТСКОГ СТАДИОНА У АПАТИНУ

APATIN DRUŠTVO SPORT VESTI

У Апатину је одржан састанак представника локалне самоуправе и директора Ателетског савеза Србије, Слободана Бранковића, на коме се говорили о изградњи атлетског стадиона који би према првим индицијама могао да буде изграђен у наредне две године.

-Драго ми је што се данас налазим овде у Апатину и што разговарамо о изградњи атлетске инфраструктуре у овој оштини. Атлетски савез Србије је решио да помогне тако што ће донирати пројкат за изградњу атлетског стадиона и учествовати у самој изградњи. Врло је важно да је град Апатин са пуно жеље и хтења жели да дође на мапу Европе када је у питању атлетски спорт. – изјавио је Бранковић.

Директор Ателетског савеза Србије је додао да се улагањем у овакав објекат  улаже и у здравље нације, у здравље младих и да ће он када буде изграђен служити свим спортистима за обављање базних физичких припрема.

-Ја свесрдно подржавам ову иницијативу и надам се да ћемо врло брзо постићи споразум којим ће бити јасно дефинисане обавезе Атлетског савеза и обавезе општине Апатин као и рокови изградње самог стадиона.- поручио је Слободан Бранковић.

ФОНО Слободан Бранковић

Испред општине Апатин пристутнима се обратила заменица председника општине Апатин, Дубравка Кораћ која је искористила прилику да се захвали господину Бранковићу и Горану Чегару из Атлетског клуба „Апатин“ који је највише заслужан за контакт двеју страна.

-Општина је препознала значај овог пројекта и просто жели да унапреди спортску инфраструктуру колико је то у нашој моћи. Ми смо већ у неколико наврата причали да ћемо се бавити развојем туризма, а једна од грана туризма је свакако и спортски туризам. Реалност је да се у наредној години уради пројекат и да се обезбеди локација на којој ће се стадион налазити. Мислим да је реалан период за реализацију овог пројекта око две године, тако да би  2020. или 2021. имали атлетски стадион у Апатину. – казала је Дубравка Кораћ.

ФОНО Дубравка Кораћ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.