PORODICA PETROVSKI DOBILA KUĆU OD BLIC FONDACIJE “SRCE ZA DECU”

APATIN DRUŠTVO VESTI

Predstavnici Blic fondacije “Srce za decu” donirali su danas trosobnu kuću  u Svilojevu (Apatin) sedmočlanoj porodici Petrovski,  a ključeve kuće je  predao glumac Milan Lane Gutović.

Veljo Perović- Blic, Milan Lane Gutović, Nada Stamatović- Blic Fondacija
Veljo Perović- Blic, Milan Lane Gutović, Nada Stamatović- Blic Fondacija

-Porodica Petrovski je godinama živela u teškim uslovima a nakon objavljivanja teksta u “Blicu”prikupljena  su sredstva pomoću kojih je fondacija kupila ovu kuću u Svilojevu, rekla je Nada Stamatović iz fondacije “Srce za decu”.Fondacija je pored kupoprodajne cene pokrila i sve ostale troškove koji proizilaze iz kupovine (uknjižba,porezi), a ustanovljeno je i  pravilo da porodice koje dobijaju  nekretninu nisu u mogućnosti da istu i otuđe do punoletstva najmlađeg deteta kazala je Stamatović.

Petero dece porodice Petrovski iz Svilojeva Angela (11), Anita (13), Kristina (14), Robert (16) i Violeta(18) sa roditeljima osim što su pre tri meseca dobili vredne poklone od kompjutera do zamrzivača i hrane danas su uselili u svoju kuću.Kuća se nalazi u Svilojevu, zidana je čvrstim materijalom, ima 3 spavaće sobe  i veliko dvorište.Petrovski će  pored  krova nad glavom od sada moći da uzgajaju i domaće životinje a za svoje potrebe uzgajaće i povrće na prostranoj bašti koja se nalazi uz kuću.

-Deca konačno imaju prostor da dovedu svoje prijatelje, imamo mogućnost da živimo u normalnim uslovima , veoma smo radosni i zahvalni  Blic fondaciji a posebno dopisnici Blica iz Apatina koja je pisala o našim problemima kazala je,Lidija Petrovski.Na pitanje našeg novinara , imaju li plan za dalje, Lidijin suprug, Robert Kiš sramežljivo je rekao da bi sad mogao i da zaprosi Lidiju  jer su venčanje odlagali upravo zbog teške situacije u kojoj su se nalazili.

Blic fondacija "Srce za decu", Svilojevo
Blic fondacija “Srce za decu”, Svilojevo

Akcija „Srce za decu“ je započela serijom tekstova o ugroženim porodicama širom  Srbije od kojih je jedna i porodica Petrovski. Do sada je krov nad glavom dobilo 12 porodica a plan je da se 75 porodica u Srbiji pomogne ili zbrine na ovaj ili neki drugi način.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *