POLUVREME ZA PAMĆENJE, MLADOST POLAKO BEŽI SA DNA TABELE

APATIN FUDBAL SPORT VESTI

Pola sata bilo je dovoljno fudbalerima apatinske Mladosti da zabeleže trijumf u meču 14. kola Vojvođanske lige – grupa “Sever”. Apatinci su na stadionu kraj Dunava savladali ekipu Potisja iz Kanjiže rezultatom 3:1 (3:0).

Od samog starta meča domaći su krenuli silovito. U 4. minutu dosuđen je slobodan udarac za Mladost na 25 metara udaljenosti od gola gostiju. Loptu je namestio kapiten domaćih Srđan Rapaić i fantastičnim udarcem “skinuo paučinu” sa gola Potisja. Samo devet minuta kasnije Mladost duplira prednost. Momčilo Uzelac je probio po desnoj strani i centrirao u šesnaesterac. Lopta je imala čudnu putanju, preletela je golmana gostiju i završila u mreži. Ređali su se napadi Mladosti, Nikola Mandić je i na ovom susretu bio pokretačka snaga domaćina i stvarao najviše problema gostujućim defanzivcima. U 31. minutu lopta je preletela odbranu gostiju i došla do Stefana Ožegovića koji je izašao sam pred gol ekipe iz Kanjiže i hladnokrvno poslao loptu pored nemoćnog golmana.

A onda, gosti počinju da igraju tek od 46. minuta. Ulaskom neugodnog Nikutovića, Potisje uspeva da prenese težište igre na polovinu domaćih i u nekoliko situacija Bulović je bio opasno ugrožen.
Ipak, sve što su gosti uspeli jeste da postignu počasni pogodak preko Lazinice u 60. minutu utakmice. Do kraja susreta nije bilo promene rezultata iako je bilo nekoliko izglednih prilika na obe strane.