ЦАРИНИЦИ НА БЕЗДАНУ ОТКРИЛИ ВИШЕ ОД 40.000 НЕПРИЈАВЉЕНИХ ЕВРА

HRONIKA SOMBOR VESTI

Цариници су 19. јуна 2021. године на прелазу Бездан открили већу суму непријављених девиза преко лимита од дозвољених 10.000 евра, јер је путница из Румуније покушала да прокријумчари готово 34.000 евра.

Прекршај је откривен када је на ред за контролу пристигао “BMW” страних регистарских ознака, а путница цариницима рекла да нема ништа да пријави сем 1.700 евра. Међутим, детаљном контролом аутомобила која је спроведена у сарадњи са полицијом, откривено је да се у централној, закључаној конзоли, између седишта, а испод ручне кочнице, налази чак 43.450 евра.

Тада је путница потврдила да је новац њен, да га је зарадила у Италији и да га носи фамилији у Румунију, али није објаснила због чега онда новац није пријавила.

Цариници су попунили образац пријаве преноса преносивих средстава плаћања, што је путница требало сама да уради, и вратили јој дозвољени износ од 10.000 евра. Да је новац пријавила попунивши поменути образац, добила би потврду са којом би несметано могла новац да изнесе из Републике Србије.

Овако је остатак од 33.450 евра, задржан до окончања прекршајног поступка због непријаве новца.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.