POLOŽILI CVEĆE NA GROBOVE PALIH BORACA

APATIN POLITIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Povodom obeležavanja 24. oktobra, Dana oslobođenja opštine Apatin, delegacije Opštine Apatin, SUBNOR-a, Organizacije rezervnih vojnih starešina i Saveta socijalističke omladine, uz prisustvo članova porodica i rodbine palih boraca, položile su danas na Gradskom groblju cveće na grobove poginulih boraca u ratovima 1990-1999. godine.

– Ovim činom, uz duboki pijetet, sećamo se svih boraca, junaka i antifašista koji su svoje živote ugradili za slobodu svojih sunarodnika i otadžbine – rekao je Miodrag Bakić, zamenik predsednika opštine, a Vesna Pavlović, sekretar SUBNOR-a, govorila je o palim borcima.

U prisustvu članova porodica i rodbine poginulih boraca, polaganje cveća je obavljeno i na mesnom groblju u Prigrevici, gde su cveće položile delegacije Skupštine opštine na čelu sa Mirkom Cvetićaninom, zamenikom predsednika Skupštine opštine, Mesne zajednice Prigrevica, mesnih udruženja SUBNOR-a i ORVS i socijalističke omladine, a iste delegacije položile su venac i na spomen-obeležje na Trgu heroja.

Venci su položeni i na spomen-obeležja u Sonti, Svilojevu i Kupusini od strane delegacija mesnih udruženja SUBNOR-a i ORVS. Polaganje venaca u Apatinu obaviće se 24. oktobra na Trgu “Nikole Tesle” pre Svečane sednice Skupštine opštine u Velikoj sali Doma kulture.

U Plavoj sali SO Apatin, predsednik apatinske opštine, dr Živorad Smiljanić, priredio je tradicionalni prijem za decu palih boraca i uručio im jednokratnu novčanu pomoć.

POLAGANJE CVEĆA NA GROBOVE PALIH BORACA 5, APATIN 2015 POLAGANJE CVEĆA NA GROBOVE PALIH BORACA 3, APATIN 2015 POLAGANJE CVEĆA NA GROBOVE PALIH BORACA 1, APATIN 2015 POLAGANJE CVEĆA NA GROBOVE PALIH BORACA 2, APATIN 2015