POLOŽENI VENCI NA SPOMEN OBELEŽJA ŽRTAVA NATO AGRESIJE (FOTO)

APATIN DRUŠTVO VESTI

U znak sećanja na žrtve NATO agresije koja je počela 24. marta 1999. godine danas su u 11 sati svečano položeni venci i cveće na spomen obeležja ispred Kulturnog centra u Apatinu, a pola sata ranije otvorena je izložba fotografija u galeriji „Meander“. Izložbu je otvorio predsednik Skupštine opštine Apatin, dr Dragan Rastović koji je u svom izlaganju podsetio na nemile događaje koji su pre 18 godina odigrali u Srbiji i napomenuo da se posledice tog rata i dalje osećaju u našoj državi.

-Srbija je te godine bombardovana sa velikom količinom osiromašenog uranijuma, a ciljevi NATO bombi bili su objekti hemijske idustrije što je dovelo do toga da smo danas na svim listama vodeći po broju obolelih i umrlih od kancera.-rekao je Rastović.

Vence su položili delegacije Skupštine opštine Apatin, Rezervnih vojnih starešina, SUBNOR-a Apatin, kao i udruženje građana „Patriotski front“.

Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (17) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (15) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (13) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (9) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (10) DSCN4314(1) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (18) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (12) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (14) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (8) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (7) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (3) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (2) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (1) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (6) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (5) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje (4) Polaganje venaca na spomen ploce, nato agresija, bombardovanje