POLJOČUVARSKA SLUŽBA DOBILA PET NOVIH MOTORA

APATIN DRUŠTVO VESTI VOJVODINA

Opština Apatin je u saradnji sa Autonomnom pokrajinom Vojvodinom nabavila pet novih motora ukupne vrednosti oko 600 hiljada dinara. Oni će biti dodeljeni poljočuvarskoj službi, u svrhu boljeg funkcionisanja i unapređivanja kvaliteta usluge koje pruža ova služba. Sredstva su dobijena po konkursu od prošle godine za opremanje poljočuvarskih službi i Pokrajina je u kupovini učestvovala sa 50 odsto sredstava.

-Sredstva smo dobili iz konkursa, a mi smo učestvovali sa 50 odsto. Motori su namenjeni isključivo za rad novoformirane službe. U saradnji sa opštinom, nadležnim inspekcijama, agencijom koja je anažovana mislim da će rezultati biti vidljivi u narednom periodu. – rekao je Đorđe Vignjević, pomoćnik predsednika opštine Apatin za poljoprivredu.

FONO Đorđe Vignjević

Agencija koja već dugi niz godina slične poslove obavlja u Somboru je “Anakonda sekjuriti” i od ove godine istu uslugu pružaće i u opštini Apatin. Goran Trivić, rukovodilac Poljočuvarske službe je rekao da već imaju dovoljno iskustva i da će najpre snimiti stanje na terenu nakon čega će se preći na opomene i upozorenja, a ukoliko ni to ne bude davalo rezultata neminovno je da će doći do kažnjavanja.

-Nakon sagledavanja situacije na terenu preći ćemo na upozoravanje građana na prestupe koji se prave prema odlukama opštine Apatin, a pri tome se misli na uništavanje ambrozije, parložne trave, bacanje smeća i tako dalje. Mi ovaj posao radimo godinama u Somobru i pokušaćemo da naša iskustva prenesemo i u Apatin. Nadam se da će se sve završiti na upozorenjima, mada iz iskustva znamo da naše sugrađane najviše “zaboli” kada ih kazne novčano. Mi svoj posao radimo odgovorno, neće biti opraštanja jer se rad ove službe mora opravdati. – kazao je Trivić.

On je dodao da će novi motori u mnogome olakšati funkcionisanje i obavljanje posla na terenu u Apatinu i selima apatinske opštine.

FONO Goran Trivić