POLICAJAC I JA – DRUGARI OD VRTIĆA

APATIN DRUŠTVO SOMBOR VESTI

Radi unapređenja bezbednosne zaštite dece i učenika, Policijska uprava u Somboru, uz podršku MUP-a Republike Srbije i Misije OEBS-a u Srbiji, realizuje projekat ”Policajac i ja – drugari od vrtića”, koji obuhvata sve vrtiće PU ”Bambi” iz Kule, odnosno njihove pripremne predškolske grupe.

Cilj projekta je da se kroz edukaciju predškolaca o bezbednosnoj prevenciji i kulturi ostvari začetak buduće dobre komunikacije sa policijom, u skladu sa uzrastom dece. Policijski službenici predstaviće deci rizike i pretnje po njihovu bezbednost, prevenciju, pojam samozaštite i policijsku profesiju.

Planirane aktivnosti biće realizovane tokom septembra i oktobra ove godine.

Prva faza obuhvata posetu predškolskim grupama dece u vrtićima opštine Kula. Obuhvaćeno je ukupno 25 predškolskih grupa dece u 11 vrtića. Planirane aktivnosti u ovoj fazi odnose se na druženje dece i policijskih službenika kroz razgovor i igru, odnosno prezentaciju osnovnih bezbednosnih pojmova prilagođenih uzrastu, u cilju razvijanja poverenja u policiju.

Istovremeno, do 5. oktobra ove godine, trajaće i likovni konkurs na kome će biti izabrana po tri likovna rada iz svake vaspitne grupe, za koja su predviđene i prigodne nagrade.

Druga faza projekta obuhvata posetu dece prostorijama Policijske uprave u Somboru – PS Kula, gde će se nastaviti druženje dece i policijskih službenika, a mali drugari videće opremu, vozila i prostorije policije.