PRAVA ŠTETA, FUTSALERI ISPUSTILI BOD PROTIV FAVORITA

APATIN OSTALI SPORTOVI SPORT VESTI

U drugom kolu Druge futsal lige Vojvodina Klub malog fudbala Apa-futsal poražen je na gostovanju u Vrbasu od domaćeg KMF Leteći Holanđanin rezultatom 4:3 (2:0).

Leteći Holanđanin je ušao odlično u ovaj meč, ređale su se šanse ali gola nije bilo sve do 12. minuta meča, kada je iskusni kapiten Ačanski, posle brze akcije, sproveo loptu u nebranjeni deo mreže. Samo minut kasnijePokrajac sjajno hvata volej i povećava rezultat na 2:0. Činilo se da će veliki favorit lako izaći na kraj sa Apatincima, ali tajm aut koji je tada zatražio trener apatinskog tima Dejan  Smiljanić kao da je razdrmao gostujući sastav iako do poluvremena nije bilo promene rezultata.

Nastavak meča doneo je nervozu u igri oba tima i veliki broj faulova. Apatinci su prvi došli do kaznenog udarca sa 10 metara u 32. minutu, iz kojeg je Vojvodić smanjio rezultat na 2:1, a nedugo zatim Vojvodić je ponovo precizan za 2:2! Tri minuta kasnije, i Apatinci prave još jedan faul iz kojeg Bodonji postiže gol za novu prednost domaćih. Serija kaznenih udaraca nastavljena je 39. minutu utakmice kada Vojvodić postiže svoj treći gol na ovom meču i tada se činilo da su Apatinci na pragu velikog uspeha i osvajanja boda u meču protiv najvećeg favorita ovog takmičenja. Ipak, u jeku silovitih napada Vrbašana, jedan šut upućen u prazan gol Vidaković je zaustavio rukom. Penal 36 sekundi do kraja, apsolutno opravdano dosuđen. Kapiten domaćinaAčanski je precizan za konačnih 4:3.

Bez obzira na poraz gosti iz Apatina su skupo prodali kožu protiv velikog rivala, a lako je moglo da se desi da iz Hale sportova Drago Jovović u Vrbasu odu kući sa velikim bodom.

U narednom 3. kolu Druge futsal lige Vojvodina, Apatinci na svom terenu dočekuju KMF Srbobran. Meč se igra u hali OŠ Žarko Zrenjanin u subotu 17. oktobra sa početkom u 20 sati.