POLAGANjEM VENACA I SVEČANOM AKADEMIJOM OTPOČEO TREĆI DAN MAJSKIH SVEČANOSTI U PRIGREVICI

DRUŠTVO VESTI

Prigrevica u okviru „Majskih svečanosti“ obeležava trodnevnim kulturno-umetničkim, sportskim i zabavnim programom Dan oslobođenja u Drugom svetskom ratu, Dan kolonizacije sela, Dan Spomen-biblioteke i Dan Mesne zajednice sela. Tim povodom, danas su na Trgu heroja, nakon intoniranja himne i obraćanja predstavnika SUBNOR-a vence na spomen obeležja položile delegacije koje je ispred opštinske uprave Apatin predvodila zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać sa pomoćnikom predsednika opštine Apatin za investicije, Jevtom Milojevićem.

Nakon polaganja venaca, u Domu kulture je priređena svečana akademija. Prisutnima su se na početku obratili sekretar MZ Prigrevica i zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać koja je izrazila zahvalnost svima onima koji su svoje živote dali za slobodu u kojoj sada živimo, što nam svima čini obavezu da im se delima koja činimo u budućnosti odužimo i zahvalimo. Ona je najavljujući infrastrukturne projekte, govorila o izgradnji pravoslavnog hrama u ovom mestu.

-Prigrevica više od tri veka čeka na izgradnju pravoslavnog Hrama, i to je nešto što se od naše generacije očekuje da završimo u narednom periodu. – rekla je Koraćeva.

U nastavku programa usledio je kulturno umetnički program koji je pripremio KUD Prigrevica.

Izvor: Info služba opštine Apatin