POKRAJINA PODRŽALA PROJEKAT KZM APATIN

APATIN DRUŠTVO VESTI
U Klubu poslanika u Skupštini AP Vojvodine upriličeno je svečano potpisivanje ugovora za realizaciju Akcionog plana politike za mlade u AP Vojvodini za 2014. godinu. Ukupno je potpisano šezdeset i četiri ugovora, a u tu svrhu opredeljeno je deset miliona dinara.
Predstavnike ustanova, institucija, udruženja i lokalnih samouprava, čiji su projekti prošli na konkursu, među kojima je i projekat Kancelarije za mlade opštine Apatin pod nazivom “Brinem o sebi – ko to može bolje od mene?”, čiji je ugovor sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu zvanično potpisao dr Živorad Smiljanić, predsednik apatinske opštine, pozdravila je zamenik sekretara Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu Aleksandra Ristić, a potom najavila ostale konkurse koji će biti realizovani u sektoru omladine do kraja godine.
– Podržano je ukupno 63 projekta, kao i projekat “Novosadskog humanitarnog centra” za monitoring realizacije Akcionog plana politike za mlade – rekla je, između ostalog, Ristić.
Pomoćnica za omladinu pokrajinske sekretarke za sport i omladinu, Tatjana Banjanin Pejić, upoznala je prisutne sa detaljima ovog konkursa i pripremom Akcionog plana politike za mlade za naredni period.
Osnovni cilj šestomesečnog projekta iz Apatina, koji će se realizovati u saradnji sa Centrom za socijalni rad, Domom zdravlja, Udruženjem građana “MRAV”, kao i svim osnovnim i srednjim školama na području opštine, jeste edukacija mladih osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, odnosno mladih od 10 do 19 godina, kako da sačuvaju svoje fizičko i mentalno zdravlje i razviju zdrave stilove života.
Reč je o nizu edukativnih predavanja i radionica, koje će biti organizovane po školskih odeljenjima od stane stručnog kadra, a nizom aktivnosti, prilagođenih ciljnoj grupi, biće obuhvaćene teme prevencije i očuvanja psihofizičkog zdravlja. Mladi će se tako zainteresovati za rad na sebi. Ideja je da se na zabavan način steknu nova znanja i razviju potrebne veštine.
Projekat, čija je vrednost oko 283.000 dinara, zvanično počinje u aprilu mesecu radionicama sa učenicima osnovnih i srednjih škola na temu komunikacije pod nazivom “Kako da se bolje razumemo?” i iskustveno – edukativnim predavanjem pod nazivom “Koliko vredi zdravlje? Na zdravlje!”.
Koordinator projekta je Milka Basta, diplomirani psiholog-master, zaposlena u Centru za socijalni rad na poslovima voditelja slučaja, a saradnici na izradi i realizaciji projekta su dr Tanja Nikitović, lekar Opšte prakse Doma zdravlja i Veselin Mašić iz Kancelarije za mlade i potpredsednik Udruženja građana “MRAV” iz Apatina.
Veselin Mašić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *