POGINUO PADOBRANAC IZ APATINA

APATIN HRONIKA SOMBOR SRBIJA SVET VESTI VOJVODINA

Subotica- Borislav Terzić (59) iz Apatina poginuo je u nedelju nadomak aerodroma „Bikovo“ pošto se glavni padobran nije otvorio. Prema rečima očevidaca Terzić je u avionu, prilikom rutinskog skoka, bio sa još dvojicom padobranaca koji su trebali da skoče sa 3.000 metara, a on sa 1.200 metara visine.

– Skočio je i na normalnoj visini je aktivirao padobran. Odmah se videlo da ima problema sa glavnim padobranom. Pomislili smo da to nije ništa strašno, da će on umeti da reši problem. Napravio je nekoliko levih zaokreta, ali je verovatno shvatio da ne može da se prizemlji. Procedura je takva da se ide na odbacivanje glavnog padobrana i otvaranja rezervnog. Odbacio je glavni, ali nije otvorio drugi. Pao je nedaleko u kukuruzište i na licu mesta preminuo – kažu na aerodromu.

Ručica rezervnog padobrana, kako je utvrđeno prilikom uviđaja, ostala je netaknuta, a zašto Terzić nije aktivirao pomoćni padobran još nije utvrđeno.

Nastradali Apatinac je bio član subotičkog Aero – kluba „Ivan Sarić“ čiji članovi, padobranci i piloti, treniraju na aerodomu „Bikovo“, udaljenom desetak kilometara od grada. Lokalni aerodrom koriste i rekreativci iz drugih gradova pošto je jedini u ovom delu Vojvodine.

BorisLav Terzić je padobranstvom počeo da se bavi još 1982. godine, ali je imao prekide u skovima. Imao je više od 300 skokova što ga svrstava u red iskusnijih padobranaca.

Osim policije i tužilaštva koji su izvršili uviđaj, očekuje se i dolazak komisije Direktorata civilnog vazduhoplovstva iz Beograda da utvrde stručne detalje nesreće.Padobran i drugu opremu koju je Terzić imao prilikom svog poslednjeg skoka uzela je policija.

Izvor:Blic