ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

IZBOR IZ ŠTAMPE SRBIJA VESTI

У свим школама у Србији данас ће први час бити посвећен ковид инфекцији, али ће се о вирусу корона говорити и на часовима разредне наставе, грађанском васпитању, биологији, физичком и здравственом васпитању.

Министар просвете Младен Шарчевич је навео да ће највећи изазов у наредној школској години бити да не дође до опуштања, већ да се морају поштовати препоручене мере. У школама морају стално бити појачана дежурства, ђаци се морају опомињати да носе маске, држе физичку дистанцу…

Школе су добиле препоруку да се не организују ђачка путовања у првом полугодишту.

Проблем у школама са великим бројем ученика представља организовање продуженог боравка те ће, према речима министра, морати да се изнађу боља решења.

Што се тиче одржавања хигијене у школама, Шарчевић је навео да има довољно средстава за дезинфекцију, да ће школе детаљно да се чисте ујутро и увече, а да ће између смена бити обавезно проветравање, дезинфекција клупа, као да ће бити појачана хигијена фискултурних сала.

Док је лепо време савет учитељима и наставницима је, кад год то могу, часове реализују у природи и школском дворишту.

Уколико се појави у школи дете који има симптоме ковид 19 инфекције, министар каже да свака школа мора да има простор за изолацију.

„Став лекара је да је маска, ако је сви носе, добро штити. Није предвиђена тврда изолација. Мислим да су довољни елиса тестови“, навео је министар. (Танјуг)

1 thought on “ПОЧИЊЕ НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА

  1. Evo, juce sam prosla pored osnovne skole u Apatinu. I vidim da radnici preko leta nisu imali vremena da srede skolsko dvoriste. Trava narasla, kontejneri za smece prelivaju. Slika vrlo tuzna. I onda treba od dece da se ocekuje urednost.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.