НАЈАВЉЕНЕ ПОЈАЧАНЕ КОНТРОЛЕ ПОШТОВАЊА ЕПИДЕМИОЛОШКИХ МЕРА

APATIN IZBOR IZ ŠTAMPE VESTI

Кризни штаб је јуче на ванредној седници затражио појачан инспекцијски надзор поштовања епидемиолошких мера у целој Србији и отворио центар за пријаве. Сви грађани Србије који уоче непоштовање превентивних мера то могу пријавити путем јединственог Контакт центра за инспекције и то посредством портала www.inspektor.gov.rs или позивом на број телефона 011/635-03-22.

Министар здравља Златибор Лончар поново је апеловао на све да поштују прописане мере у циљу спречавања ширења вируса корона и поручио да ће они који их се не буду придржавали бити строго кажњавани, без изузетака.

Министар је навео да су се појавили снимци окупљања у затвореном простору где је дозвољено максимално 30 људи, а било их је 200, 300, 500, 600, као и да је било концерата, пена партија са више стотина људи и поручио да се то неће толерисати.

“Казне су 500.000 динара минимум, нећемо о мањим казнама да размишљамо јер је најважније здравље”, рекао је Лончар и додао да један дан лечења на интензивној нези кошта више од 1.000 евра, те да државу много кошта та неодговорност.

Лончар је додао да подаци о броју заражених директно зависе од понашања грађана и да је боље реаговати превентивно.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *