ПОЧЕЛО АСФАЛТИРАЊЕ УЛИЦЕ ПЕТЕФИ ШАНДОРА

APATIN EKONOMIJA VESTI

Баш као што је и најављено, грађевинске машине фирме „Војпут“ из Суботице од јуче су на терену и асфалтирају улицу Петефи Шандора. Полагањем слоја асфалта у дужини од 250 метара, општина Апатин завршава комплетну реконструкцију ове саобраћајнице. У оквиру овог пројекта извршена је замена електро инсталација, њихово полагање у земљу и постављено је преко 2000 м2 бехатона у тротоаре, паркинг места и колске прилазе пословним и стамбеним објектима. Помоћник председника општине задужен за инфраструктуру, Јевто Милојевић коментарисао је извршене радове и цену коштања.

-Реконструкција улице Петефи Шандора, на потезу од Димитрија Туцовића до улице Станка Опсенице, завршава се ових дана. Поставили смо нову атмосферску канализацију тротоаре, коловозе и паркинг места. Уклонили смо старе и дотрајале објекте и инсталације, а извођачи су спајали домаћинства и пословне просторе на мрежу нове атмосферске канализације. Изграђени су нови шахтови, постављене упојне решетке, паркинг места за преко 50 возила. Остало је да се уради вертикална и хоризонтална сигнализација, као и уређење зелених површина. Према његовим речима остварена је и значајна уштеда на овом пројекту.
-Пројектована вредност радова је планирана на 42 милиона динара, али вам одмах могу рећи да ће она бити значајно мања, и да ћемо као и на другим пројектима које смо завршили, остварити значајне уштеде. При томе смо строго водили рачуна да квалитет изведених радова не одступа од оних из пројекта у шта се грађани могу и лично уверити, поручио је Милојевић.


Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.