ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА БИЦИКЛИСТИЧКОЈ СТАЗИ ПРЕМА БАЊИ ЈУНАКОВИЋ

APATIN EKONOMIJA SOMBOR VESTI

Председница општине Апатин Дубравка Кораћ данас је у Апатину отворила радове на реконструкцији бициклистичке стазе од Апатина ка бањи “Јунаковић”. Планирано је да радови трају до краја јуна, а средства у износу од 11 милиона динара, обезбедила је општина Апатин.

-Велики број грађана се обраћао локалној самоуправи у вези ове бициклистичке стазе која је временом пропала пре свега због дрвећа које је било посађено уз њу. На жалост, морали смо га уклонити како би приступили реконструкцији. Идеја је да бициклистичка стаза буде завршена до почетка купалишне сезоне, односно радови би требали бити окончани крајем јуна, изјавила је председница општине Дубравка Кораћ.

Председница Кораћ је изјавила да је ово само део улагања у бициклистичке стазе на територији општине Апатин те да је у сарадњи са Канцеларијом за локални економски развој за ову намену урађен елаборат у коме је испитано стање свих бициклистичких стаза у нашој општини. Она је најавила пројекат повезивања Силојева на бициклистичку мрежу општине.

– Завршена је пројектно техничка документација за стазу од Бање до Свилојева за чију изградњу је неопходно обезбедити средства у износу око 70 милиона динара. Општина ће конкурисати за овај новац код Покрајине, у вези чега су већ и обављени прелиминарни разговори , поручила је Кораћ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *