ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА! ОПШТИНА ЗА АПАТИНСКЕ ПРВАКЕ ОБЕЗБЕДИЛА ПОКЛОНЕ ДОБРОДОШЛИЦЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

У Србији је данас непосредном наставом, уз интонирање химне “Боже правде” почела нова школска година. Као и ранијих година, најсвечаније је било у учионицама ђака првака, где су најмлађи основци први пут сели у школске клупе.

Апатинска основна школа “Жарко Зрењанин” је у школској 2022/2023. години уписала 157 првака, који су распоређени у седам одељења са по 22, односно 23 ученика. За разлику од ранијих година, овог пута је забележен тренд раста броја уписане деце у први разред када је у питању апатинска Основна школа, у којој је прошле године било 112 ђака првака. Нову генерацију малишана су данас преузеле учитељице Лидија Бараћ, Вера Пинћир, Зорица Ђукић, Јасминка Басарић, Инес Васић Павловић, Гордана Радаковић и Јелена Руњајић.

Све апатинске прваке су дочекали пригодни поклони које је обезбедила Општина Апатин, а добродошлицу апатинским првацима су поред учитељица, пожелеле и директорка Основне школе “Жарко Зрењанин”, Јасна Павићевић и председница наше општине, Дубравка Кораћ.

-Општина Апатин је ове године била у прилици да припреми више од 200 поклона за све наше ђаке прваке, како би им на тај начин пожелели успешан почетак школовања. Овим смо желели да покажемо да мислимо на њих, али и да нам је стало до тога да њихово школовање иде правим током. Наравно, циљ је да након успешно завршене основне школе, деца остану у Апатину и упишу неку од наших средњих школа, рекла је Дубравка Кораћ.

Директорка Основне школе “Жарко Зрењанин”, Јасна Павићевић није крила задовољство, што је ово најбројнија генерација у последње време.

-Након дуго година дочекали смо и тај дан, да у нашу школу поново крене седам одељења првака. Јуче смо имали родитељски састанак којем су се родитељи одазвали у великом броју, и надам се да ће током школовања успешно сарађивати са њима. Шест одељења је смештено у објекту Основне школе, док је једно у згради Музичке школе где свакако нису сами, јер су тамо и ученици који користе продужени боравак, објаснила је Јасна Павићевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *