ПОЧЕЛА РЕКОНСТРУКЦИЈА АПАТИНСКЕ ОСНОВНЕ ШКОЛЕ! ОВЕ ГОДИНЕ СЕ ОЧЕКУЈЕ ЈОШ ВЕЛИКИХ УЛАГАЊА

APATIN DRUŠTVO VESTI

Општина “Апатин” је у буџету за 2023. годину определила значајна средства за реконструкцију Основне школе “Жарко Зрењанин”. Током зимског распуста почело је реновирање учионица у приземљу новог дела школе и том приликом је постављен ламинат у свим учионицама, замењени су цеви од грејања и постављени су нови радијатори. Током радова су затварени отвори испод прозора у којима су се налазила грејна тела, затим је тај простор изолован, па су сада радијатори постављени испред зидова како би боље грејали. Након хаварије са грејањем, замењен је комплетан вод у десном крилу школе, а план је да се исто уради и у левом делу нове зграде, како би се предупредила хаварија, али пошто је вод подземни, то ће морати да сачека крај наставе јер овај посао не може да се ради док деца иду у школу.

Тренутно се изводе радови на крововима учионица у приземљу, где се поставља изолација и нови лим, а наредне недеље би требала да почне и замена столарије у тим просторијама. Према речима директорице апатинске Основне школе, Јасне Павићевић, план је да се током пролећног распуста у свим учионицама у приземљу спусте плафони, постави лед расвета, окрече зидови и постави нови намештај.

-У оквиру истог овог пројекта који је у току, на месту садашњег малог музеја у приземљу школе желимо да направимо простор за децу са посебним потребама, како би ти ученици када са својим асистентима напусте наставу, имали неки простор где ће провести време. Ове школске године смо значајно побољшали и наставна средства, јер смо од Општине Апатин добили 28 белих табли и сада су нам све учионице опремљене са њима, што значи да зелена табла и креда код нас полако одлазе у заборав, објаснила је Јасна Павићевић.

Она је напоменула да је ова образовна установа аплицирала за средства на многим конкурсима и додала да се нада позитивним резултатима истих, како би се наставило уређивање школе.

-Први пројекат за који смо конкурисали је код Министарства просвете, за замену столарије у старом делу школе. Прошле недеље смо у Покрајину послали пројекат за замену столарије на првом и другом спрату новог дела школе, с’ обзиром да ће, као што сам већ рекла, у приземљу то бити урађено ових дана. На конкурсу Министарства правде смо аплицирали са пројектом уређења учионица технике и технологије. Извесно је да ће се радити кров школе, а имамо и наговештај да ће бити уведено и грејање на гас, али то су послови који ће морати да се раде током распуста, тако да се надамо да ће наступајеће лето код нас бити радно, закључила је Јасна Павићевић.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *