ПОЧЕЛА ПРИЈАВА ЗА БЕСПЛАТНЕ УЏБЕНИКЕ

APATIN DRUŠTVO VESTI

Министарство просвете, науке и технолошког развоја планира да за школску 2022/2023. годину, пошто буде донета Одлука Владе Републике Србије, обезбеди бесплатне уџбенике за ученике основних школа.

Право на бесплатне уджбенике има свако треће, четврто и наредно дете у систему образовања и васпитања, затим ученици чији родитељи или законски заступници су корисници социјалне помоћи, ученици који основношколско образовање стичу по ИОП-у (1,2 и 3), као и ученици са сметњама у развоју и инвалидитетом – прилагођени уџбеници (увећан фонт и Брајево писмо) али и ученици првог и другог разреда који су глуви – прилагођени уџбеници на знаковном језику.

Школи се као доказ о испуњености услова доставља следећа документацијa: за треће и наредно дете: потврда из средње школе/факултета сестре/брата, за кориснике социјалне помоћи потребно је важеће решење (оверена копија) којим се утврђује право на остваривање социјалне новчане помоћи, док за будуће прваке који наставу похађају по ИОП-у треба прилжити мишљење интересорне комисије.

Потребну документацију треба доставити помоћнику директора Основне школе “Жарко Зрењанин” Апатин до 25. марта 2022. године.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *